Hovås – här finns kustens pärlor!

Ett boende för själen – här möts hav, himmel och land

Hovås ligger vid kusten på bekvämt avstånd från Göteborgs centrum. Här finns pampiga villor med anor från förra sekelskiftet, blandat med moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Det är en plats med rik historia och karaktär där människor har trivts i generationer. Arkeologer har funnit spår av boplatser, flintverktyg, rösen och hällristningar i området. Från Järnåldern finns också minnen i form av en domarring vid Hovås golfbana.

Golklubben bildades redan 1902 och som 1904 flyttade till Hovås. Har här du en underbar 18-håls bana med havsutsikt  som bjuder på omväxlande utmaningar och karaktär. Banan håller mycket hög kvalitet med välskötta och snabba greener. Intill golfbanan ligger Kallbadhuset med sin restaurang. Här kan du ta en golfrunda, ett svalkande dopp, en fika på strandcaféet eller njuta av god mat på restaurangen.

Det spelar ingen roll om solen skiner, regnet öser ner och vinden piskar – vackert och mäktigt är det.

Ett stenkast från området ligger Hovås småbåtshamn med plats för både segel – och motorbåtar. Här finns också Säröbanan som gång/cykelbana från Särö till Göteborg. Det är ett flanörs- och motionsstråk med underbara vyer över hav och land.