Beskrivning

Kustens Pärla

  • Sjöbod D 5 med unikt läge vid Kustens Pärla - Hovås Kallbadhus
  • Välkommen till en av jordens vackraste platser, som erbjuder skön avkoppling vid havet. Njut av sandstrand, klippor och badbryggor. Här finns även boulebana, restaurang och kiosk.
  • Välkommen på visning!
Elförbrukning
Allmän om området

Ett boende för själen - här möts hav, himmel och land Hovås ligger vid kusten på bekvämt avstånd från Göteborgs centrum. Här finns pampiga villor med anor från förra sekelskiftet, blandat med moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.Det är en plats med anor och karaktär där människor har trivts i generationer. Arkeologer har funnit spår av boplatser, flintverktyg, rösen och hällristningar. Från järnålder finns också minnen i form av en domarring vid Hovås golfbana. Sveriges äldsta GolfKubb som bildades 1902 och 1904 flyttade klubben till Hovås och har här en underbar 18-håls park och seasidebana som erbjuder på omväxlande utmaningar och karaktär. Banan håller alltid mycket hög kvalitet med välskötta och snabba greener. Intill golfbanan ligger Kallbadhuset med sin restaurang. Här kan du ta en golfrunda, ett svalkandedopp, en fika på strandcaféer eller njuta av en bit mat på restaurangen. Det spelar ingen roll om solen skiner eller regnet öser ner och vinden piskar, vackert och mäktigt är det. Ett stenkast från området ligger Hovås småbåtshamn med plats för både segel - och motorbåtar och Säröbanan som gång - och cykelbana från Göteborg till Särö. Det är ett flanörs-och motionsstråk med underbara vyer över hav och land.

Närservice

Nya Hovås – spännande stadsdel i världsklass med småbutiker, trevliga restauranger, caféer och mötesplatser. I Origohuset finns både handel med den ICA affär, vårdcentral och träningsmöjligheter. Spektrumhuset med den fantastiska arkitekturen rymmer butiker, restaurang, sportbar och bibliotek. Här finns även en grundskola för årskurs 4-9. I närheten ligger Brottkärrsskolan för årskurs 0-6. Centrum i Nya Hovås erbjuder olika sorters stora och små butiker samt all service man behöver i ett bekvämt vardagsliv. I närheten finns The House ett attraktivt Coworking-kontor för alla sorters verksamhet.

Kommunikation

Goda kommunikationer till och från stan, med bil, cykel eller buss. Med buss från centrala Göteborg tar det ca 25 min från hållplatsen Hovås Nedre, därifrån är det kort promenad genom Hovås Villastad. Säröbanan erbjuder det vackrast tänkbara cykel och promenadstråket längs med havet.

Taxering
Tomträttsavgäld kr/år
9263
Fakta
  • Hustyp Fritidshus
Fakta om bostaden
Hustyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrende
Adress
Hovås-Kallbadhus/Sjöbod-D5
Postnummer
43650
Ort
Hovås
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1992
Alla bilder
Kustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens PärlaKustens Pärla
Karta
Anmäl intresse

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Ansvarig Mäklare
Margaretha Bjurefalk

Margaretha Bjurefalk

Reg.Fastighetsmäklare

0701962702

margaretha@houseandhome.se